maandag 30 juni 2014

21/52



'A portrait of my children, once a week, every week, in 2014'

Morris: Couldn't get enough of the merry-go-round
Mare: Enjoying a train ride

Dordt in stoom. Verplichte kost als je kleine kinderen hebt. Eindeloos veel stoommachines, samen op een klein treintje (Mare vond het wat spannend, waarop Morris zijn armen om haar heen sloeg en haar tig rondjes niet meer los liet, nawww), Morris die niet meer uit de draaimolen te krijgen was, broodjes knakworst op de bank bij oma en als klap op de vuurpijl een ritje met een echte stoomtrein. Tien minuutjes heen, tien minuutjes terug. Moet ook niet langer duren voor zo'n zwerm peuters! ;) 

En dit keer had ik niet alleen Morris en Mare als 'slachtoffer', maar ook nog een hele berg neefjes en nichtjes. Dus daar heb ik gretig misbruik van gemaakt. En dankzij Roel was ik niet de enige met zo'n gigalens. Dank Roel! :) Hieronder wat extra plaatjes! 











19+20/52






'A portrait of my children, once a week, every week, in 2014' 

Mare: Guilty pleasure: a bottle of milk in the morning | Playing with sticks in the park 
Morris: This snake is going to eat you! | 'Playing' with his ball at the park  

Twee kinderen uit hetzelfde nest en toch zo verschillend. Morris met zijn verhalen en eindeloze fantasie: de bank wordt een boot, de woonkamer een speelgoedwinkel. Morris is op zijn best als hij alle buurtkinderen kan regisseren in een toneelstuk waarbij hij de meester is op school of de moeder die alle kinderen naar school (het speelhuisje) brengt (ja, I know, traditioneel, maar daarna gaat hij wel werken!). Mare is meer van het wilde en woeste. Ze kent geen angst, rent net zo hard als Morris, springt overal op en af en wil alsmaar hoger op de schommel. Morris voelt zich meer thuis in de verzorgende rol. Hij zal de schommel wel even duwen. Ook bovenstaande foto's geven dat mooi weer. Mare staat als een malle met stokken rond te zwaaien. Morris scharrelt een beetje rond met zijn bal. Eigenlijk geeft hij er niet zo veel om, maar ja het is zijn bal, dus dan moet je em natuurlijk ver van je zus weghouden. Morris heeft het al snel gezien op het veldje. Naar de speeltuin wil hij. Naar het speelhuis dat hij kan omtoveren tot slaapkamer of piratenschip. Morris, als alles wat ik bereik als moeder is dat jij je fantasie behoudt en Mare, jij de levenslust waarmee je zorgeloos door het leven buitelt, dan ben ik een gelukkig mens.