woensdag 30 april 2014

17/52





'A portrait of my children, once a week, every week, in 2014'

Morris: Our little hero climbing a tree
Mare: Prefers to stay on the ground

Dikke pret met neefje Bob en nichtje Rosa. Bob en Morris zijn twee aapjes die in bomen klimmen om bananen te plukken. Morris is normaal gesproken niet zo'n held, maar als Bob de boom in klimt kan hij toch niet achterblijven. Mare vindt het allemaal wel best, zo hoog hoeft ze niet te klimmen om plezier te hebben. Je tussen de takken verstoppen is ook leuk. 

En gewoon omdat het kan, deze keer nog wat extra foto's. Samen de hertjes voeren, chipjes eten in de tuin, en je uitleven in de speeltuin! 

+++ 

Morris and Mare are having lots of fun with nephew Bob and niece Rosa. Morris is always very careful, but when Bob started to climb the trees, he couldn't wait to join him. Two little monkeys searching for bananas. Mare prefers to stay on the ground. Hiding between the branches is fun as well! Below a couple more pics of the kids feeding the deer, sharing crisps and having fun at the playground. 

Linking up with Jodi at Practising Simplicity.




dinsdag 29 april 2014

Out and about: Zoutelande



Al sinds opa en oma een huisje in Zoutelande hebben, gaan we er graag naartoe. Soms met familie, soms met vrienden, eerst alleen met Morris en nu vaak met z'n viertjes. Stiekem hoop ik dat de kinderen later fijne herinneringen bewaren aan deze weekenden en weken weg. 'Vroeger gingen we in de zomer altijd naar Zoutelande, weet je nog dat speelhuisje in de tuin, weet je nog hoe hoog jij kon op de trampoline, en die keer dat we gingen surfen op het strand?' Herinneringen aan de pret die ze samen hebben, al spelend in de tuin, stuiterend op de trampoline en slingerend op de schommel. Het samen op een kamer slapen... man, wat een herrie kunnen die twee maken. Mare gebruikt haar bedje als alternatieve trampoline en Morris giechelt zich suf. Naar het strand met schepjes en emmertjes, kuilen graven en door de branding rennen. En als ze het allemaal niet zo goed meer weten, ga ik die herinneringen gewoon aan ze opdringen. 'Zie je nou dat je wel een beetje een leuke jeugd hebt gehad?' Komen die honderden foto's toch nog eens van pas! En ik ga nu alvast beginnen! 




Het vakantiehuisje is heerlijk licht en dat is voor iemand die hoopt ooit fotograaf te worden erg fijn. Eindeloos kiekjes schieten van de kinderen die een filmpje kijken, met meccano rommelen, knikkerbanen maken (en ruziĆ«n om de knikkers). En van Mare als Zeeuws meisje met een stuk folie op haar hoofd! 







Het is heerlijk weer dus uiteraard gaan we ook dit keer weer naar het strand. Een klein stukje wandelen, we kunnen gewoon te voet. Ieder een emmer en een schep mee. Tot grote vreugde van de kinderen staan de strandhokjes weer op het strand. Een mooie uitvalsbasis van waaruit je lekker op het strand kan rommelen. Mare smijt as usual weer grote scheppen zand in het rond en Morris vertrekt met emmer en schep richting het water. Mare komt ons snel achterna, maar maakt direct rechtsomkeert als blijkt dat ze natte voeten krijgt. Morris geeft er weinig om. Wat een verschil met het jongetje van een paar jaar geleden die niet eens zand tussen zijn tenen wilde. Morris is druk in de weer en graaft overal kleine kuiltjes waar natuurlijk direct weer water in loopt. Weg kuil. Bezigheidstherapie zullen we maar zeggen. 



Een van de strandhokjes staat nog niet op z'n plek en Morris gaat er even een plas doen. Per toeval ontdekt hij dat het eigenlijk wel heel erg leuk is om dan ook gelijk even de duinen in te klauteren.En nog leuker om dan al rollend en springend naar beneden te stuiteren. Mare durft het ook wel aan, maar dan wel samen met papa. 




Ook in de tuin vermaken de kinderen zich best. Mare heeft de schommel ontdekt en is keer op keer bij de schommel te vinden. Ze kan er zelf niet in klimmen en staat dan een beetje bij de schommel te dralen in de hoop dat wij haar zielig vinden en de tuin in lopen om haar te duwen. De trampoline kan ze wel zelf op en ze springt en springt totdat haar haar recht overeind staat en ze helemaal uitgeput is. Morris is niet zo uitbundig als Mare en huppelt wat voorzichtiger over de trampoline heen. Hij klautert liever in het speelhuis om daar kapitein van een grote boot te spelen of verjaardagsfeestjes te vieren. En ik? Ik ben tevreden met alles wat ik buiten kan doen. Zelfs de was ophangen krijgt wat extra sjeu als het aan een lijntje tussen twee bomen is. 




Soms gaan we wat verder weg en rijden we eerst een stukje met de auto. Een van onze favoriete wandelgebieden is Oranjezon. Je kunt er van het pas af en kriskras door de duinen lopen. De kinderen lopen wel drie uur lang (een unicum!) braaf met ons mee. Duin op, duin af, de bosjes door, onder een hek door en ondertussen zoveel mogelijk paardenpoep ontwijkend. Morris kan zijn lol niet op, want nu kan hij geoorloofd een ziljoen keer poep zeggen (poepgrappen zijn momenteel favoriet bij Morris). Maar als we aan het einde van de dag vragen wat nu het mooiste was, zijn het toch die vijftien minuutjes dat we even achter een duin op het strand zaten. Er gaat niets boven rommelen met zand!

Oh en yay, dit is mijn honderdste post op 52keer2! Hoera, ik beloon mezelf met wat nachtrust, het is weer veel te laat geworden! :)

woensdag 23 april 2014

16/52





'A portrait of my children, once a week, every week, in 2014' 

Mare: Jumping 
Morris: Running 
Together: Climbing

Linking up with Jodi at Practising Simplicity.

maandag 14 april 2014

15/52







'A portrait of my children, once a week, every week, in 2014'

Morris: Having fun with his sister in the hallway
Mare: Our crazy wild child
Together: Chillin'

Ik ben gek op Morris. Ik ben gek op Mare. Maar als ik die twee samen zie, dan loopt mijn hart over van liefde. De manier waarop ze naar elkaar kijken, opgaan in hun spel, elkaar napraten en de pret hebben die je alleen als kinderen kunt hebben. I like! 

+++

Although I'm crazy about Morris and Mare separately, there's just something about seeing them together that makes my hart full to the brim with love. The way they look at eachother, play together and having the kind of fun that only little kids can have. Loving sibling love! 

Linking up with Jodi at Practising Simplicity

woensdag 9 april 2014

Ten on nine













Ik weet het, ik ben een dag te vroeg. Ik voelde er echter niet zo veel voor om de camera morgen mee naar het werk te slepen en foto's te maken van de pc, de printer en de prullenbakken in de trein. Dus waarom niet hetzelfde concept op de negende uitvoeren? Close enough. De vorige keer nam ik me voor om meer alledaagse dingen te fotograferen, de vaat, de was... En wat stond er uiteindelijk op mijn geheugenkaartje? Foto's van de kinderen, de katten, bloemen en eten. Oh well, laat ik me voornemen om in ieder geval dit jaar te proberen om meer random rommel te fotograferen. En er dan ook nog voor te zorgen dat die rommel er heel benijdenswaardig uitziet! 


Vandaag was overigens ook niet de meest handige dag voor dit projectje, maar tussen bezoeken aan huisarts, apotheek, school en een bezoek van de CV monteur door, lukte het me toch nog om tien foto's te maken. 

+++

I know, I'm a day early. But I have to work tomorrow and I didn't feel like bringing my camera along to take pictures of piles of work, my computer and the dirty trains. So, here you go: a ten on ten on the ninth. Close enough. I really wanted to take pictures of very mundane everyday things like laundry and doing the dishes today. But what did I end up with? A memory card full of pics of the kids, the cats, flowers and food. As always. Hmm, I need to work on that. Oh well, maybe I'll learn sometime this year to take more pictures of random crap and make it look pretty at the same time!

Today didn't prove to be a very convenient day for this project either, but between visits at our GP, the pharmacy, Morris' school and a visit from the mecanic to fix our heater, I did manage to take ten pics, so here goes. 

1. De laatste aardbeien gaan op een beschuitje | Eating the last strawberries
2. Prioriteiten stellen: die twee viespeukjes gaan in bad | First things first: those smelley monkeys have to take a bath
3. Honger: chocola gaat er altijd in | My chocolate fix
4. Arme drommel: in slaap gevallen na bezoekje aan de huisarts | Poor thing: fell asleep after visiting the GP
5. Deze daarentegen: vol energie | This one however was full of energy
6. In de tuin | Playing in the garden
7. Roze | Pink
8. Heerlijke geur | I love the smell of these
9. Desie geniet van de rust nu de kinderen op bed liggen | Desie enjoying some quiet time now that the kids are asleep
10. Jeuj, de antibiotica doen hun werk! | Yay, antibiotics are kicking in!

Linking up with Rebekah Gough.

maandag 7 april 2014

14/52



'A portrait of my children, once a week, every week, in 2014'

Mare: A sweet gaze
Morris: Multitasking in our garden

woensdag 2 april 2014

Out and about: spring is here!














Een van de laatste dagen van de winter en wat was het een heerlijke dag (ik deelde eerder al wat foto's hier). Eindelijk konden al die lagen afgepeld worden, de jassen en schoenen konden uit. Languit in het gras, zand tussen je tenen, ijs in de buitenlucht. Heerlijk.