maandag 28 oktober 2013

Week 43: Eendjes


Eendjes voeren. Morris gooit het liefste de zak met boterhammen in één keer leeg in de vijver. Ik moet hem er echt aan herinneren dat de eendjes de boterhammen in stukjes willen hebben, net zoals Morris zelf. In hoog tempo trekt hij het brood uit elkaar en slingert het de vijver in. Mare daarentegen houdt haar boterham (als ze geluk heeft krijgt ze er ook één te pakken) zo lang mogelijk vast. Net als je denkt dat ze de boterham mee naar huis zal nemen, stapt ze voorzichtig naar de rand van het water om daar het brood heel rustig in kleine stukjes te brokkelen. Heerlijk, twee van die verschillende kinderen. 






maandag 21 oktober 2013

Week 42: Piratenschip


Na een regenachtige start van de herfstvakantie van Morris, werden we ineens getrakteerd op een prachtig weekend. En laten we dat weekend nou net aan het strand doorbrengen. Dus deze week twee plaatjes van het strand met het piratenschip. Morris heeft de laatste tijd iets met piraten, dus dit aangespoelde wrak was natuurlijk reuze interessant. We zien Morris in actie samen met Coen en Mare met haar geliefde poezenknuffel, de tas van mama en op sokjes, omdat ze zojuist haar laarsjes vol zand had gegooid. 


maandag 14 oktober 2013

Week 41: Regen


Was het tot dusver schitterend herfstweer, de laatste dagen is het druilerig weer. Er valt regen, veel regen. Toch trotseren we het herfstweer en laten ons kletskleddernat regenen. Morris en Mare lijken het niet eens zo heel erg te vinden en rennen vrolijk achter elkaar door het park. 

Daarom deze week een foto van Morris die een sprintje trekt door de regen. En Mare, die woest aan de slag gaat met het krantenpapier voor de grabbelton (we vierden onze verjaardagen). Met haar tanden rukt ze er stukken papier af. Op de foto ziet het er nog redelijk sereen uit, maar het ging er wild aan toe! :) 







maandag 7 oktober 2013

Out and about: Gotta catch em all!


Nooit geweten dat kastanjes zoeken zo verslavend kan zijn. Als ik ergens zo'n rode glanzende knikker zie liggen, moet ik em hebben. Tot groot vermaak van Morris, want die vindt het prachtig om achter mij aan te stuiteren en onze emmers en tassen te vullen met zo veel mogelijk 'stanjes'. Paddestoelen en kastanjes, zo zien onze dagen eruit. En omdat het nu zo prachtig is in park en bos, een paar mooie herfstplaatjes. 














zondag 6 oktober 2013

Week 40: Herfst


Hoezeer we ook genoten van onze zomer aan het strand, ik ben toch stiekem ook wel blij dat het nu herfst is. Een fijn contrast tussen buiten zijn en paddenstoelen en kastanjes zoeken in het park en binnen in onze pyjama's op de bank hangen, tekenfilms kijken en duplo bouwwerken maken (ben nog steeds erg trots op mijn parkeergarage met echt werkende lift). Iedere dag een lazy sunday. 

Deze week een foto van Mare die vrolijk toekijkt terwijl Morris en ik onze zakken vullen met kastanjes. En nog meer kastanjes. Oh en daar ligt er ook nog één, die kunnen we echt niet laten liggen Morris. En Morris, die in het bos een grote tak gevonden heeft en deze alsmaar weer oppakt en laat vallen. Hier zie je em net mijn kant op komen, gevaarlijk hoor, dat fotograferen! 


woensdag 2 oktober 2013

Out and about: Punta Ala / part four


 










En met deel vier zijn we alweer bij het laatste gedeelte gekomen van mijn fotospam! Nog wat mooie foto's van de plek waar we verbleven. Een ruim huis met serieus het mooiste uitzicht ooit. En gelegen op een groot stuk grond waar je naar een eigen strandje kon wandelen. Nou was dat strandje niet echt een plek waar je met kinderen relaxed kon liggen, maar de wandeling ernaartoe was al een avontuur op zich!



Vanuit het huis had je een prachtig uitzicht over de haven van Punta Ala, over zee, de kust en in de verte zag je Elba liggen. Heerlijk om gewoon vanaf het terras, vanuit de woonkamer of de douche dat uitzicht in je op te nemen. Om het in een potje te stoppen, mee naar huis te nemen en nooit meer los te laten. 













En een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder mooie zonsondergang! Dus met deze twee mooie plaatjes sluit ik deze serie af! Ciao!





Out and about: Punta Ala / part three


















Na enkele keren het strandje bij de haven bezocht te hebben, werd het tijd voor een ander strand. Een eindeloos lang strand begrenst door een eindeloze rij bomen. Prachtig. Mare rende uiteraard weer woest heen en weer. Bob en Morris zochten naar de dichtstbijzijnde glijbaan en vonden die in de vorm van een waterfiets. En toen deze waterfiets naar het water getild werd, volgden Morris en Bob gedwee en klauterden er gewoon weer op. Hans zag een mooi bootje liggen en moest en zou het water op. Rosa en Annet werden per boot opgehaald. En Morris en Bob mochten ook mee. Wat vonden ze het mooi. En ik zal er niet om liegen: Toscane is prachtig, maar niets haalt het bij een speedboot haha! :) 




En kijk ze nou zitten, die twee hummels. In hun zwemvestjes tegen elkaar aangedrukt. Fotograferen terwijl je over de golven raast is niet altijd even gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik toch mijn camera heb meegenomen. Die laatste foto van Bob, kijk nou, ik vind em geweldig (al zeg ik het zelf). Na een lekkere pizza nog even naar het strand, waar we tot de conclusie kwamen dat onze autosleutels bij Hans en Annet in de tas zaten. Whoops. En dat had dus helemaal niks met mij te maken he? Het was vrijdag de dertiende! ;)
Hieronder nog even het bewijs dat ik er ook bij was. Das een beetje het euvel als je de camera niet uit handen wilt geven! ;)