zaterdag 31 augustus 2013

Week 34: Twee!


Week 34. We vierden de zomer met wandelingen door het park en veel geklieder met zand en water en de tweede verjaardag van Mare met chocoladetaart en slingers (Morris: 'Mama, je hebt slingers opgehangen! Ik ben jarig!'). Mare kreeg een eigen driewieler, een blauwe. Uiteraard moest deze gelijk getest worden en zo reden de kinderen om een uur of negen 's avonds nog samen over straat. Voetjes op de trappers houden, tot zover snapt Mare het wel, maar op eigen kracht rondfietsen is nog een stapje te ver. En wat doe je dan, als je moeder geen zin meer heeft om je rond te duwen? Juist ja, dan ga je toch gewoon bij je broer achterop zitten!

Dus als foto van de week Morris met zijn jarige zus achterop.  En Mare, doing what she does best: lekker aanrommelen met zand en water. Ze smeert het zand helemaal uit over haar voetjes en beentjes alsof het badschuim is. En dat alles met een heel serieus gezicht.

Mare, mijn kleine meid. Alweer twee jaar oud. Je houdt van dokkelen (kliederen met water, een term van opa), kroepoek, ijsjes en boterhammen met kaas (taas!), duplotorens bouwen, meppen op de iPad, dansjes doen, stoeien met papa en spelen met Dunya (onze kat). Je wilt alles zelf doen en hebt een hekel aan warm eten. Je hebt kleine blonde krullen in je nek, een ondeugende grijns en de mooiste blauwe kijkers ooit. En ook al ben je soms onwijs koppig en driftig, je bent en blijft mijn liefie! Gefeliciteerd lieve Mare!








maandag 19 augustus 2013

Week 33: Thuis


De tweede week van de vakantie had Morris het al regelmatig over thuis. 'Ik wil naar mijn eigen huis, ik wil naar Dordrecht'. Gelukkig was hij dat na een uitstapje naar het strand en een surfsessie vaak al weer snel vergeten. Maar wat waren ze blij toen ze weer thuis waren. Slapen in je eigen bed, bedolven onder een berg knuffels. Spelen met je eigen speelgoed. Wat ze uitvoerig deden, waarbij ieder stuk speelgoed weer even getest moet worden om na vijf minuten alweer aan de kant gesmeten te worden en ingewisseld voor het volgende stuk plastic. En, eindelijk weer eens naar onze 'eigen' speeltuin, waar Mare nu bijna niet meer voor Morris onder doet. Ze klautert en rent en wil alles doen wat haar grote broer ook doet. Morris laat graag zien waar hij goed in is en klautert keer op keer het speelhuis in om in volle vaart de glijbaan af te gaan.
Soms laat Mare zich opfokken en rent ze harder dan haar beentjes haar dragen kunnen. Met als gevolg twee geschaafde knietjes en een aantal blauwe plekken. Gelukkig kan ze er nog om lachen.

Deze week dus twee foto's van Morris en Mare in het speelhuisje. Mare speelt een spelletje kiekeboe op 'haar' trap en Morris klautert via 'zijn' trap ('ik ga met mijn trap!') het huisje in.




Week 32: Trots!


In week 32 werden er grenzen verlegd. Mare dribbelde niet alleen het hele strand over, maar rende nu ook door de golven. En viel er languit in met kleren en al en vond het niet eens erg. Morris had veel pret met papa en de surfplank en was heerser van de zee! 





dinsdag 13 augustus 2013

Week 31: Beachbabes


Niet alweer he? Ik twijfelde even of ik nu weer voor strandplaatjes moest kiezen. Voor variatie is ook wat te zeggen. Maar deze foto's geven wel het beste weer hoe onze week was. We brachten veel tijd door op het strand. Met name in de namiddag en 's avonds. Als de zon in de zee zakt en het strand leger en leger wordt. En wij met de meeuwen als enige overblijven. De foto van Morris geeft overigens niet echt goed weer hoe zijn week was. Tal van geweldige foto's van Morris. Maar ja, zonder zwembroek. Morris die zijn kleren uitslingert en om negen uur 's avonds nog even de zee induikt, Morris die met Mare vol overgave door een grote plas water op het strand stuitert en met als hoogtepunt: Morris met zwemvleugels om zijn magere armpjes en zijn zwembroek op zijn enkels die een plas in de zee doet. Maar dat zal ik die arme jongen niet aandoen, dus daarom een keurige foto met diezelfde vleugels en diezelfde zwembroek op de glijbaan!





maandag 12 augustus 2013

Week 30: Hey, Macarena!


Een hele berg strandfoto's en ik kies er twee uit waarop Morris en Mare (min of meer) dezelfde pose aannemen! Toeval?

De foto van Morris is legendarisch. Nog niet eens zo heel lang geleden wilde Morris het liefst volledig aangekleed spelen op het strand. Schoenen aan, shirt aan, short aan. Anders werd je maar vies. En moet je hem nu eens zien. Hij smeert zich in met zand alsof het Zwitsal is! 



Week 29: In the summertime....


Het is zomer. In Nederland. Veel gekker moet het niet worden. En dus zitten we ieder vrij moment aan het strand. En loop ik een paar weken achter met het plaatsen van foto's. Maar geen zorgen, de foto's heb ik braaf gemaakt. Nu alleen nog een inhaalslag maken met posten. 

Morris verlegt zijn grenzen steeds verder en heeft nu ook dikke pret in het water. Samen vermorzelen we de golven. Golven, we lusten jullie rauw! In zijn onderbroek rent hij door het water, het kan hem allemaal niks schelen. En omdat ik nog wel wat van Morris kan leren, deze week een foto van mij in bikini (help) waarop ik ook nog eens heel charmant kijk (lol). 

Mare paradeert rond in haar badpakje. Met bloemetjes, en ruches, en een strik op haar rug. Ja ik weet het, het is heel erg, maar kijk nu hoe koddig het haar staat. Mare wandelt zo een heel eind van ons vandaan om daar een hand zand te bestuderen. Dan weer een paar passen verder. Kijk, een plasje water. Heerlijk om zo vrij te zijn. Typisch Mare aan deze foto: ze zit nog onder de vegen zonnebrandcreme. Mare is dol op zonnebrandcreme. En op dat kleine plastic blauwe bakje. Duur speelgoed heb je helemaal niet nodig als je ook de hele dag met een leeg kauwgombakje rond kan sjouwen.