zaterdag 25 mei 2013

Week 21: Stereotypes


Op een van de weinige zonnige dagen deze week gingen we met de kinderen naar de Merwelanden. Een tas met lekkers mee, een kleedje en een bal. Maar Morris wilde helemaal niet voetballen. Er moesten bloemen geplukt worden. En zo vulde Morris zijn emmer met boterbloemen, madeliefjes en paardebloemen, terwijl Mare met de bal aanrommelde.

Daarom deze week een foto van Morris op bloemenjacht en een foto van Mare die glundert bij het zien van een lekkere snack. 
 

maandag 20 mei 2013

Week 20: Hide and seek


Mare vindt het tegenwoordig prachtig om verstoppertje te spelen. Handjes voor haar gezicht en giebelen maar, want dan kunnen we haar natuurlijk niet meer zien. Morris vindt Mares spel wel komisch en zo hebben we dus geregeld een 'lege' achterbank in de auto. Morris legt zijn handen echt keurig over zijn gezicht, maar Mare wil zich ook nog wel eens achter drie vingers verstoppen om dan ondertussen goed onze reactie in de gaten te kunnen houden. En lachen met z'n tweetjes! Deze week een foto van Mare die in een scheur ligt omdat we haar niet meer kunnen vinden. 

Morris had deze week veel plezier in het graven van kuilen. Woest graven, met je emmer in de hand over het strand stuiven en in de kuil springen. Zoals op de foto te zien is, maakt Morris aanstalten voor een reuzesprong om vervolgens met een soort halve huppel in de kuil te belanden. Onze held!



Out and about: Zeeuwse lucht


Vorige week brachten we een lang weekend in Zeeland door. We gingen zo veel mogelijk naar buiten om de Zeeuwse lucht op te snuiven. Mare keek heerlijk in het rond vanuit babydrager of buggy en Morris sprong, stuiterde en rende rond. Lopen, daar deed hij niet aan. Het moet energiek, al liedjes zingend, of niet. Als Morris in de gaten kreeg dat we ergens op een normaal tempo heen gingen lopen en dat het echt een wandeling zou zijn, zonder concreet einddoel, dan gaf hij al snel de moed op. 'Papa, ik ben moeilijk...' Oftewel, ik ga nu onwijs lastig doen, aan je been hangen, blijven staan, de verkeerde kant op lopen, totdat ik op je nek mag zitten. Zodra Coen Morris van de grond tilde, verscheen er een grote grijns op Morris zijn snuit en begon hij voor de gelegenheid: 'Papa nek, papa nek!' te zingen. Boef.

In de duinen heeft hij echter heerlijk rond gewandeld. Er is geen vast pad, dus je kan al zigzaggend je eigen route volgen, dalen en klimmen. Het geeft net wat meer sjeu aan een gewone duinwandeling. Morris vond het maar wat mooi en als de kinderen tevreden zijn, zijn wij dat ook! We zagen paardjes grazen, vingen een glimp van de zee op, zongen uit volle borst en verzamelden steentjes en schelpen. 


































Ook in het bos werd er van alles verzameld. Morris pakt een willekeurige steen van de grond. Of het een mooie is, maakt hem niet eens zo veel uit. Met die steen in zijn knuistjes komt hij op ons afgestoven alsof hij goud gevonden heeft. De steen moet gelijk veilig weggeborgen worden in onze tas. Zit de steen in het vakje, dan duikt Morris weer op de grond om een nieuwe te zoeken. 


































Kuilen graven op het strand is tegenwoordig ook een van de lievelingsbezigheden van Morris. Met zijn schepje begint hij woest zand in het rond te smijten. Het liefst zo hoog en ver mogelijk. Dat we bijna van het strand afwaaien, hindert hem niet. Mare is niet zo'n grote fan van de combinatie wind en zand en ontdooit wat meer als we nog een stukje door het park wandelen en uiteindelijk neerstrijken bij een strandtent. Tevreden zit ze bij Coen op schoot en voert hem frietjes (want mooi niet dat ze die zelf op zal eten, onze Mare is een kieskeurige eter). Morris is door het dolle heen. Hij danst tussen de tafeltjes door, voorziet alle stoeltjes van een kussentje en speelt een aardig riedeltje op de piano. We lopen af en aan om te voorkomen dat de tent afgebroken wordt, maar genieten stiekem ook van Morris die zo enthousiast rondstuitert. 

 

En als we terugkomen van een uitstapje en Morris in de verte het speelhuisje in de tuin ziet staan, roept hij telkens weer: 'Daar is mijn huis!' Je zou inderdaad kunnen stellen dat het zijn tweede huis is, want hij heeft er al aardig wat uren in doorgebracht. Mare speelt liever binnen en heeft de grootste pret samen met Morris. Vooral rond bedtijd, als blijkt dat ze samen op een kamer mogen slapen. Ik heb broer en zus zelden zo hysterisch vrolijk gezien. Sinds Mare loopt, begint Morris haar meer als een partner in crime te zien en ze breken nog net niet de boel af samen. Mooi om te zien! 

dinsdag 14 mei 2013

Week 19: Op de berrug


Buitenlucht, wat kan dat je soms goed doen. De wind door je haar, de zon op je snoet. Met iedere stap wordt mijn lijf lichter en mijn hoofd leger. Ik hoor Morris naast me huppelen, hoor Mare schateren. Het enthousiasme waarmee die kleintjes zich in het leven storten werkt aanstekelijk. Als herboren kijk ik om me heen en ben dankbaar voor al het moois om me heen, maar bovenal voor de glimlach van oor tot oor op de gezichtjes van Morris en Mare. 

En dankzij dit mooie project kan ik die momenten herbeleven, koesteren en voor altijd in mijn geheugen printen. Om aan terug te denken als het even tegen zit. Deze week werd ik blij van onderstaande plaatjes: Morris die samen met Coen door de duinen wandelt en daarbij voortdurend 'op de berrug, op de berrug' zingt. En Mare, just being Mare. 









maandag 6 mei 2013

Outtakes: Koud


Onderstaande foto's van Mare haalden het net niet deze week, maar vond ik toch te leuk om niet te plaatsen. Mare ontdekt dat een vrieslolly toch wel erg koud is!


Week 18: Tegenlicht


De afgelopen week zaten we zeker de helft van de dagen in ons lievelingspark, oftewel 'het park met de rode speeltuin'(aldus Morris). Kleedje mee, kaasjes voor Morris en plakjes ontbijtkoek voor Mare en je hebt er geen kind meer aan. De lente hult het park in schitterende kleuren en vooral aan het einde van de middag is het er prachtig. 


Mare is gemakkelijk te fotograferen. Uit de berg foto's van de afgelopen week sprak deze tegenlicht foto mij het meeste aan. Morris daarentegen. Mijn foto's zijn ofwel bewogen omdat hij te snel voorbij flitst, of hij is een stip in de verte of hij protesteert heftig tegen de aanwezigheid van die grote lens (can't blame him). 'Nee mama, niet de camera mee naar de speeltuin, nee mama, geen foto nemen'. En ik heb nog tig weken te gaan, oei. 

Vandaag echter hadden Morris en ik dikke pret tijdens het stoeien op de bank en kon ik zomaar ineens up close een vrolijke portretfoto maken.